Zodra het (werk)plan gereed is, worden er mensen (experts) bij elkaar gezet die vervolgens het plan verder moeten uitwerken en tot realisatie moet brengen. Dit is het projectteam en zij ‘moeten het maar gaan doen’. Vaak ontvangen zij wel het (werk)plan op papier, echter wordt de achterliggende argumentatie vergeten en is persoonlijke uitleg niet mogelijk. Er is al een budget en tijdsplanning afgesproken en daarmee dient het maar uitgevoerd te worden.

Het projectteam wordt zo veel ruimte voor eigen invulling gegeven en deze staat al met 3-0 achter. Als er al een projectleider aangesteld is, wordt deze van het kastje naar de muur gestuurd en is het doel niet meer dan een stip aan de horizon die oneindig lijkt.

Wat als je projectteam direct met de juiste informatie, argumentatie en een helder en duidelijk verwoord (en zichtbaar) doel aan de slag gaat. Hoeveel tijd zou je hiermee besparen en hoeveel extra natuurontwikkelingsprojecten kunnen er dan gerealiseerd worden? En niet te vergeten, hoeveel (subsidie)geld zou er bespaard kunnen worden?

Onze ervaring is dat er minimaal 10 jaar aan tijd verspild wordt met de realisatie van grotere natuurgebieden wat gepaard gaat met een verspild budget van € 100.000. Dat is natuurlijk niet wenselijk!

Een projectbeheerser voltijd mee laten draaien met het projectteam is natuurlijk niet de oplossing. Dat kan een deeloplossing zijn om tijdelijk een aantal zaken op de rails te krijgen. Onze insteek is om zowel de opdrachtgever als het projectteam te ondersteunen in een zo soepel mogelijke overdracht om vervolgens het projectteam op te bouwen en in te richten zodat zij het eindpunt kunnen bereiken in zo min mogelijk tijd (en financiële middelen). De inzet van een projectbeheerser kost € 25.000.

Dat is niet wat wij in dit stadium aanbieden. Ons onweerstaanbaar aanbod is geheel gratis.

In 2 uur tijd kan je al je vragen stellen aan de projectbeheerser en ontvang je advies hoe om te gaan met een niet optimaal functionerend projectteam. En als je gebruik maakt van dit aanbod dan ontvang je ook 2 uur tijd van de projectbeheerser meewerkend/-denkend in het projectteam (als teamlid fungerend).

Praktische informatie:

  • Het maakt hierbij niet uit in welk proces je zit met je projectteam (werkend aan het werkplan, uitvoerend in het veld of in de overgang van opdrachtgever naar projectteam).
  • Wij spreken een dag en tijdstip af waarop ik naar jou toe kom.
  • Tijdens het gesprek mag jij mij alle vragen stellen.
  • Wij geven zoveel mogelijk tips en trucs om de balans in het projectteam te herstellen.

Snelheid

Kosten besparend

Doelgericht

Teambindend

Tijdwinst

Duurzame relaties

Schipbeekstraat 214

3313 AT Dordrecht

T – 06 42 93 61 77

E – info@natuurbouwers.nl