Waarom moet ik voor jullie kiezen?

Wij staan voor de mens en natuur in balans te brengen en hiermee de biodiversiteit te verhogen. De natuur heeft ons nodig en wij de natuur in onze overleving. Dit is ons uitgangspunt wat wij meenemen in uw project. Ons netwerk is groot zodat wij snel kunnen schakelen om de juiste personen bij het project te betrekken.

Wat zijn precies jullie diensten?

Wij kunnen op elk gewenst moment in het project worden ingeschakeld. Alle diensten zijn terug te vinden op de pagina ‘diensten’.

Hoe verloopt het proces precies?

Na aanvraag nemen wij contact met u op om de specifieke vraag verder door te nemen. Aan de hand van uw reactie komen wij met een voorstel om het probleem op te lossen. Deze spreken wij met u door en vervolgens wordt er een op maat gemaakte prijsaanbieding opgesteld. Na akkoord gaan wij, op een vooraf afgestemde datum, aan de slag. Indien gewenst zijn er diverse tassenevaluaties en tenminste een eindevaluatie om ons diensten te verbeteren.

Wat als ik nog in het beginproces zit en nog niets concreet heb?

Ook in dit stadium kunnen wij u helpen. Wij stellen gerichte vragen zodat u een beter beeld krijgt van uw project en geven adviezen voor de vervolgstappen.

Wat is jullie definitie van een projectteam?

Een projectteam bestaat uit minimaal 2 personen die samen werken aan hetzelfde project. Bij grotere teams (meer dan 10 personen) kan het voorkomen dat er een splitsing moet plaatsvinden. Denk hierbij aan uitvoeringsteam en ontwikkelingsteam.

Wanneer is er sprake van een natuurontwikkelingsproject?

Iedere vorm van verandering van een gebied is een natuurontwikkelingsproject. Bijvoorbeeld een strak gemaaid gazon omzetten naar een bloemenperk, tiny forest of anderszins is al natuurontwikkeling. Op het moment dat de biodiversiteit wordt verhoogd beschouwen wij het als een natuurontwikkelingsproject.

In welke fasen van het project kan ik jullie inzetten?

Wij kunnen jullie van A tot Z begeleiden. Vanaf het moment dat er een plan gemaakt moet worden tot aan de oplevering, kunnen wij op ieder moment in het proces ingezet worden.

Wat is een procesbeheerser?

Een procesbeheerser kijkt over het gehele project heen en begeleid het project van begin tot einde. Een procesbeheerser overziet alle processen in een projectteam en stuurt bij waar nodig is. Wij zorgen ervoor dat discussies goed verlopen, het einddoel altijd in zicht blijft en dat de planning niet stagneert op kleine details.

Welke garanties bieden jullie?

Garanties zijn in dit soort project lastig af te geven. Er zijn diverse factoren die invloed hebben gedurende het proces. Door als procesbeheerser overkoepelend te fungeren, kunnen wij snel de belemmerende factoren benoemen en ontkrachten m.b.t. de invloed. Wij zijn van mening dat een natuurontwikkelingsproject niet langer dan 15 jaar hoeft te duren vanaf planvorming tot daadwerkelijke oplevering.

Wat zijn de verwachte eindresultaten?

De eindresultaten worden voorafgaand uitvoerig doorgenomen en besproken zodat eenieder weet wat het einddoel/ eindproduct inhoudt. Op deze manier voorkomen wij afdwalingen tijdens de uitvoering en wordt het eindresultaat sneller behaald waarbij kwaliteit hoog in het vaandel staat.

Wat is je achtergrond en ervaring hierin?

Vanaf 2012 zijn wij volop bezig geweest met de uitvoering van diverse (bagger)projecten. Deze hebben wij altijd als natuurverbetering beschouwd en als dusdanig ingezet. De laatste jaren hebben wij ons voornamelijk ingezet op natuurontwikkelingsprojecten waarbij we klein zijn begonnen. De aanzet was een bloemenpluktuin realiseren in een wijk in Dordrecht en vanuit die opgedane contacten zijn wij reeds betrokken bij een aantal andere natuurontwikkelingsprojecten. Deze staan nog in de kinderschoenen en wij houden u met deze website op de hoogte van deze ontwikkelingen.

Geef je ook cursussen of heb je video's?

Vanaf 2020 gaan wij cursussen verzorgen die vervolgens op video worden vastgelegd. In een later stadium komen deze video’s en/of ander materiaal beschikbaar. Hou hiervoor deze website in de gaten!

Snelheid

Kosten besparend

Doelgericht

Teambindend

Tijdwinst

Duurzame relaties

Schipbeekstraat 214

3313 AT Dordrecht

T – 06 42 93 61 77

E – info@natuurbouwers.nl

  • Home
  • Aanbod
  • Blogs
  • Over ons
  • Contact
  • Diensten